Ik ben Tymon de Weger, actief op het snijvlak van politiek bestuur en verkeer en vervoer. De afgelopen dertig jaar heb ik een schat aan ervaring opgedaan in het openbaar vervoer en in het lokale openbaar bestuur. Als adviseur, procesmanager,  als raadslid en wethouder heb ik me met een breed scala aan zaken bezig gehouden.

Openbaar vervoer

     Van huis uit ben ik vervoereconoom. Ik studeerde verkeerskunde (hbo) en marketing (Nima A, B en C). Ruim twintig jaar werkte ik in het openbaar vervoer.

    Vanaf 1980 was ik in Enschede werkzaam als Hoofd Marktontwikkeling bij TET Openbaar Vervoer. In 1999 stapte ik over naar Keypoint Consultancy.

     Sinds 2009 was ik actief als zelfstandig adviseur, proces- en interim-manager. Ik bewoog me daarbij op het snijvlak van openbaar bestuur en de wereld van verkeer en vervoer.

     Gedurende mijn wethouderschap (zie hiernaast) heb ik mijn werkzaamheden als zelfstandig ondernemer stilgezet.


     Een overzicht van de projecten, waaraan ik heb gewerkt, vindt u hier.

Wie ben ik?

    Ik ben Tymon de Weger en ben wethouder in de gemeente Woerden. De afgelopen dertig jaar heb ik een schat aan ervaring opgedaan in het openbaar vervoer en in het lokale openbaar bestuur.

Openbaar bestuur

    Van 1990 tot 2002 was ik raadslid voor de Christen-Unie in Enschede. Tussen 2002 en 2006 werd ik wethouder Werk, Inkomen en Zorg in Enschede.

     In 2006 stapte ik over naar de gemeente Utrecht als wethouder Verkeer en Milieu. Onder mijn bestuur werd het project Uithoftram op de rails gezet en kwam het Actieplan Luchtkwaliteit (ALU) tot stand.

     Vanaf december 2009 was ik ruim een jaar lang wethouder Sociale Zaken in de gemeente Breukelen. Op 1 januari 2011 ging Breukelen - samen met Maarssen en Loenen - op in de nieuwe gemeente Stichtse Vecht.

     In november 2012 werd ik wethouder Wonen en Milieu in de gemeente Lansingerland. Mijn wethouderschap in Lansingerland duurde tot juni 2014.

     Van december 2014 tot januari 2017 was ik wethouder Duurzaamheid, Openbare Ruimte en Handhaving in de gemeente Woerden.     Zie over mijn politieke ervaring ook het artikel  Tymon de Weger op Wikipedia.